Activiteiten

De ligging van het huis in Le Riols nodigt echt uit om de omgeving te verkennen. In alle windrichtingen kom je al snel op de mooiste plekken die je kunt bekijken of beleven. Per auto, fiets, wandelschoen, motor of zwembroek door het landschap trekken. 

10 uur rijden vanaf Breda

Op twee wielen

Omdat het landschap vooral glooiend is, is het zeer geschikt voor fietsroutes en motortochten. Voor de mountainbikers zijn er ook spannende trajecten. Je begint bij het huis en zet zelf een route uit of je probeert één van onze suggesties uit. 

Oude dorpjes verbinden de mooie landschappen met elkaar

Op vier wielen

 

De markt

De markt in Saint Antonin pak je op 4 wielen omdat je volgeladen tassen te zwaar zijn voor je fiets. Kom je zondagochtend vroeg? Dan kun je dicht bij de markt parkeren. Naast de vele geuren en kleuren en smaken, is een goede bak koffie of koud pilsje een traditie om de markt af te sluiten. Pizza of hete kip mee en bij l’Oustalle de zondag afmaken. In de keuken van l’Oustalle hangt een overzichtje van de markten in de buurt.

Reserveer je kip snel want ze gaan hard!

Steden

Op het kaartje zie je steden die binnen redelijke rijafstand liggen. Als je op tijd vertrekt dan kun je via een mooie route rond koffietijd op een stadsterras uitblazen, de oude stad bekijken en via een Katharendorpje terugrijden naar het huis. Toulouse is goed voor een lange dag en heeft lekkere restaurants. Albi heeft een flinke kerk met restaurantjes erom heen en via de wijnvelden slinger je terug naar Le Riols. Leg wel een fles wijn koel van tevoren. 

Zonder wielen

Kano

De Aveyron slingert langs het huis en biedt zowel stroomopwaarts als richting St. Antonin kleine zwemplekjes. Het is even zoeken maar dan is het lekker rustig genieten. Ook kun je op een aantal punten met een kano het riviertje op en uitstappen waar je wilt. Met een huurkano bij St. Antonin kom je na een uurtje bij een strandbarretje waar de drankjes heerlijk koel zijn onder de bomen. Bij Laguépie ligt een waterspeeltuin voor het watervalletje bij de brug.

Wandelen

De directe omgeving is geschikt om lichte wandeltochten te maken. Maar met een stuk rijden komen de stevige wandelschoenen tot hun recht als rotsen en steile paden mee gaan doen. Er is in ieder geval keuze genoeg om de natuur te beleven want deze streek ligt nog buiten de toeristenstroom. Zeker in het voor- en najaar zijn de kleuren en het licht prachtig.

 

Wandelroutes

Hier hebben we in onze directe omgeving 4 lichte wandelroutes als pdf te downloaden. Veel plezier!

  1.  Wandeling 2 uur – Laguepie
  2. Wandeling 2 uur – Laguepie
  3. Wandeling 3 uur – Laguepie 
  4. Wandeling 5 uur – Varen

En verder

Er zijn ook nog activiteiten als vissen, zwemmen, klimmen op rotsen of een boomtoppenparcours. Cultuur en kunst bekijken in bijvoorbeeld het rotsdorp Cordes-sur-Ciel (hemel) en dan gelijk de mooie tuinen met oude muren meepakken. Of……. luisteren naar het geruis van de populieren vanuit de hangmat.

Ons favoriete zwemplekje 4 min rijden 

Borrelen op de zondagsmarkt

“Voor de verse croissant een korte wandeling maken. Bonjour koeien, het wordt een hete dag.”